BUUV IJmond

BUUV Wat doet u al voor uw buurt?


Vanaf  7 maart 2014 kunnen bewoners van de IJmond op bezoek bij BUUV

Over BUUV

BUUV is de buurtmarktplaats voor en door bewoners in de IJmond (Beverwijk, Heemskerk en Velsen). Bij BUUV gaat het om diensten die je als bewoners voor elkaar kan doen. Zonder dat er direct iets tegenover staat. Dit kan van alles zijn: koken, gezelschap, het uitlaten van de hond, een lift naar de dokter, een klusje in huis of hulp in de tuin. Iedereen heeft wel eens een vraag en ook iets te bieden. Bij BUUV is het niet voor wat hoort wat. Als BUUV hoeft u echt niet altijd klaar te staan. U kunt ook af en toe een handje helpen; gewoon wanneer het u uitkomt. Want wat voor u een kleine moeite is, kan voor een ander juist heel veel betekenen. Beter een goede BUUV dan een verre vriend.

Voor wie is BUUV?
BUUV is voor iedereen met een vraag of aanbod. Bijvoorbeeld voor nieuwe inwoners, die mensen willen leren kennen. Ouderen die niet stil willen zitten en hun kennis willen delen. Gezinnen die alleenstaanden uitnodigen om te komen eten. Wijkverpleegkundigen die mensen zoeken om iemand naar het ziekenhuis te begeleiden. Nieuwe Nederlanders die de taal willen leren. Creatievelingen die elkaar vinden om samen mooie dingen te maken. Mensen met een beperking die soms hulp kunnen gebruiken en graag hun talenten laten zien. Tuinhelden zonder tuin. Koffieliefhebbers die met elkaar de dag doornemen. Klushelden, oppasmoeders, kooktalenten, theaterliefhebbers en sportmaatjes. BUUV is voor iedereen en voor alle leeftijden. BUUV mee!

Meedoen
Meedoen aan BUUV is eenvoudig. Na een inschrijving op BUUV.nu kunt u berichten plaatsen of ergens op reageren. Dat kan ook op de prikborden die op verschillende plekken in de gemeenten staan of via het BUUV-spreekuur. Daarbij kunt u zelf bekijken wat het beste past. Bijvoorbeeld: is het in de buurt, het soort klusjes en bijvoorbeeld ook de hoeveelheid tijd die een klusje kost. Iedereen met een vraag voor een klusje en iedereen die iets voor een ander of samen wil doen kan bij BUUV terecht.
Wilt u meer weten over de mogelijkheden van BUUV, of wilt u mee helpen om BUUV een succes te maken als BUUV ambassadeur of BUUV bemiddelaar?
Neem dan contact op met ons op via:

Vrijwilligerscentrale Beverwijk/Heemskerk
T 0251-676886
E buuv@vwdoen.nl

Servicecentrum Vrijwilligerswerk Velsen
T 0255 548547
E buuv@welzijnvelsen.nl