Kernvrijwilliger op Beeckestijn

Gegevens vacature
Functie: 
Kernvrijwilliger op Beeckestijn
Omschrijving functie: 

Ken je Beeckestijn? De prachtige 18e eeuwse buitenplaats? In juli 2019 is dit huis geopend als Museumhuis van Vereniging Hendrick de Keyser. Bezoekers leren in het huis meer over de ontwikkeling van het huis, maar mogen het huis ook echt ervaren. Je vindt hier geen bordjes met 'niet aanraken', integendeel, de meubels mogen worden gebruikt. In de keuken drink je als bezoeker een drankje met de vrijwilliger.

Kernvrijwilliger gezocht

In Museumhuis Beeckestijn is een groep van ongeveer 30 enthousiaste vrijwilligers actief. Zij ontvangen bezoekers, maken een praatje en schenken een drankje. 

Op dit monent zoeken we nog een of twee 'kernvrijwilligers'. Als kernvrijwilliger heb je dezelfde taken als de andere vrijwilligers, maar heb je aanvullende verantwoordelijkheden. Je kunt het pand openen en afsluiten, weet wat te doen bij problemen en handelt klachten af. Tijdens je dienst ben jij verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in het Museumhuis. 

Wat bieden we?

Hendrick de Keyser biedt vrijwilligers een werkplek in dit bijzondere huis, met gezellige andere vrijwilligers. Als kernvrijwilliger ontvang je een vaste onkostenvergoeding van 15.50 euro per gewerkt dagdeel (inclusief reiskosten). Bovendien ontvang je als vrijwilliger een persoonlijke toegangspas waarmee je toegang hebt tot alle Museumhuizen van de Vereniging en kun je deelnemen aan een interessant lezingenprogramma. 

Wat vragen we?

Hendrick de Keyser zoekt vrijwilligers met goede sociale en communicatieve vaardigheden. Als kernvrijwilliger ben je twee dagdelen per week beschikbaar (donderdag tm zondag) en werk je minimaal een keer per maand een dag in het weekend. Alle kernvrijwilligers dienen een Bedrijfshulpverlening diploma te halen. Dit wordt door de Vereniging georganiseerd. 

Specifieke voorkennis is niet nodig, interesse in architectuur en/of de geschiedenis van de regio is gewenst. Daarnaast ben je woonachtig in de regio. 

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking. Gezien de verantwoordelijkheden in deze functie zullen er selectie gesprekken plaatsvinden. 

Gegevens organisatie
Naam organisatie: 
Vereniging Hendrick de Keyser
Verdere gegevens vacature
Sector: 
Cultuur
Doelgroep: 
Volwassenen
Activiteit: 
Overig
Locatie: 
Velsen Zuid
Betreft het een kortdurend project (klus) of werk voor een langere periode (vacature)?: 
Vacature
Interesse in deze vacature, klik op: